10 trenduri în marketing digital ce îți vor propulsa afacerea în 2021

Dec 29, 2020Marketing0 comments

Marketingul digital evoluează de la zi la zi chiar și în perioadele liniștite. Iar acum, că încă ne aflăm în plină pandemie, situația a luat amploare la un nivel și mai ridicat.

Toate joburile care se desfășurau online s-au mutat efectiv într-un birou improvizat acasă. Ba mai mult, multe afaceri care lucrau fizic s-au adaptat și o fac în mod virtual. Inclusiv și cea mai mare parte a cumpărăturilor se fac mai nou cu doar câteva click-uri, urmând să vină curierul cu ele până în fața ușii.

Oamenii petrec, așadar, mult timp în propria locuință și prea puțin afară, motiv pentru care toate reclamele s-au mutat pe internet. Marketingul online este mai în floare ca oricând. Trebuie să faci eforturi considerabile pentru ca business-ul tău să se facă remarcat.

De aceea, venim în sprijinul tău cu câteva strategii de marketing online sau digital ce te vor ajuta să rămâi la înălțime în noul an… sau să ajungi cât mai repede în top.

10 trenduri în marketing digital ce îți vor propulsa afacerea în 2021

1. Reclamele personalizate

S-a dus epoca în care era suficient să arunci un text la întâmplare ca descriere a unui design interesant pentru o reclamă. Promovarea pe social media cere din ce în ce mai multă implicare.

Astfel, trebuie să schimbi tehnica cu o simplă reclamă pentru o audiență mare. Se practică segmentarea atentă, care are mai multe reclame diferite pentru un public țintit.

Alege cu grijă vârsta, locația și interesele celor cărora vrei să le vinzi, iar apoi pregătește materialul care îi va impresiona.

2. Automatizarea

E o muncă titanică să stai să accepți manual fiecare comandă, la fel cum este și să răspunzi tuturor întrebărilor clasice despre servicii sau produse. Crede-ne că o pagină dedicată pe site întrebărilor frecvente nu îi va opri pe oameni să ți le pună din nou…

Social media marketing îți permite să creezi un chatbot care răspunde automat nelămuririlor. Și asta se întâmplă la orice oră din zi sau din noapte.

3. Punerea tuturor detaliilor necesare la îndemână

Pagina principală a site-ului tău explică toți pașii care se fac pentru achiziționare? E destul de logic procesul? Sau e nevoie de îmbunătățiri?

Ține cont că răbdarea nu mai e de multă vreme un punct forte al consumatorilor. Ei vor totul aici și acum. Dacă nu le oferi, degeaba citești oricâte cărți de marketing digital vrei.

4. Microinfluencerii și experiența clienților fideli

Un consultant bun de marketing online îți va spune că în 2021 funcționează de minune recomandările microinfluencerilor (care au maxim 10.000 de urmăritori) și a clienților obișnuiți.

Microinfluencerii au comunități mult mai puternice și loiale decât influencerii cu renume. Relația lor cu fanii este mai apropiată și prețul pentru servicii semnificativ mai mic. Cât despre experiența consumatorilor fideli, este de la sine înțeles că e convingătoare. Autenticitatea este apreciată.

5. Vânzarea directă pe platformele de socializare

Atât Facebook, cât și Instagram dau posibilitatea de a vinde produse. Este o modalitate foarte rapidă și eficientă chiar dacă ai deja un site special.

De ce? Pentru că de multe ori persoanele își pierd interesul de a cumpăra ceva atunci când trebuie să schimbe platforma și să treacă printr-o serie de etape noi. Dacă îți dorești să faci performanță în digital marketing, e nevoie să devii specialist în social media.

6. Utilizarea video-urilor și imaginilor creative

Poate că folosești cu regularitate video-uri și imagini atractive pe Facebook, Instagram, TikTok și așa mai departe. E foarte bine, dar nu de ajuns.

Un curs actual de marketing digital te va învăța că SEO este o latură deosebit de importantă pentru succesul unui site. Acest concept se bazează în prezent și pe cât de bine arată un site, respectiv dacă are sau nu conținut vizual interesant. Textul contează, însă nu mai e primordial.

7. Conținutul interactiv

Interacționează cât mai mult posibil cu clienții tăi și potențialii clienți. Nu te limita la a-ți obliga managerul de social media să le pună diverse întrebări în cadrul postărilor.

Treci la următorul nivel și creează quiz-uri, chestionare și fel de fel de alte nebunii pe site pentru nișa ta. Asigură-te doar că acestea au legătură cu afacerea ta. Nu face, de exemplu, un quiz despre ce animal ți se potrivește dacă vinzi covoare…

8. Listarea afacerii pe Google My Business

Marketingul digital face furori mai ales pe Google, normal. Practic, în ziua de azi e vital ca afacerile locale să fie listate pe Google My Business.

Ce beneficii aduce un asemenea cont? Afacerea ta va fi pusă în fruntea căutărilor pe Google când cineva dorește ceea ce oferi. Trebuie numai să ai în permanență datele afacerii actualizate și eventual să adaugi puncte de reper cunoscute.

9. Augmented Reality (AR)

Realitatea virtuală sperie adesea, fiind asociată cu elementele științifico-fantastice. Realitatea augumentată este relativ diferită, dar pune la dispoziția utilizatorilor o mulțime de avantaje.

Sephora și Ikea folosesc aceste tehnologii. Dacă prima le permite femeilor să vadă ce machiaj li s-ar potrivi mai bine fizionomiei, cea de a doua te ajută să vezi cum ar arăta mobila dorită într-o încăpere (cu ajutorul unei fotografii).

10. Story-urile

Prin intermediul story-urilor poți fi lângă clienții tăi. Te sfătuim să împărtășești cu ei cât mai multe evenimente importante pentru afacere, noutăți și inclusiv momente hazlii sau din timpul pregătirii produselor.

În plus, fiind valabile pentru o scurtă perioadă de timp, story-urile mărește engagementul. Oamenii nu vor să rateze ceva ce va dispărea curând… e în firea noastră.

Ce zici, vei aplica în 2021 aceste tehnici de marketing digital? Unele sunt noi, altele nu, dar toate sunt extrem de eficiente. Pentru servicii complete și profesionale, apelează cu încredere la agenția de marketing digital / online Creative Marketing! Ne găsești la +40 746 935198 sau dând un email la office@creative-marketing.ro.

În final, îți dorim un an productiv, cu afaceri de amploare și cât mai multe vânzări!

Alte Informații utile